DEL
Skab en sundere arbejdsdag for dine medarbejdere

Alt for få arbejdspladser har fokus på sundhed. Dette er en af grundene til, at der er mange overvægtige danskere. Mange har nemlig et 8-16 job, hvilket betyder, at der ikke er meget overskud til motion mv., når man kommer hjem fra arbejdspladsen. Derfor er det utrolig vigtigt, at der bliver taget nogle sunde tiltag på arbejdspladsen, så det ikke er den, der bidrager til øget vægt.

10 minutters bevægelse

Hvis du skal skabe et sundere arbejdsmiljø, kan du indføre en regel, der lyder på, at alle i virksomheden skal op og bevæge sig i ti minutter hver time eller lignende. På den måde sikrer du, at der kommer blod til hele kroppen – inklusiv hjernen – og på den måde vil det blive lettere for folk at arbejde produktivt og fokuseret.

Sundere alternativer

Sørg for at det i løbet af arbejdsdagen er muligt for dine medarbejdere at spise eller drikke noget sundt. Sunde mad- og drikkevarer er med til at øge energien, produktiviteten og ikke mindst til at tænke klart. Kroppen har det også bedre, når den indtager noget sundt. En af de bedste tiltag du kan tage i virksomheden for at sikre, at der er noget sundt at spise, er en frugt ordning – også kaldet firmafrugt. Der findes mange virksomheder, der tilbyder dette, og det er derfor let at få en aftale i hus.

Arrangementer uden for arbejdspladsen

Noget helt andet der kan være med til at sætte lidt gang i medarbejderne i virksomheden, er at stable sunde arrangementer på benene, der foregår uden for arbejdspladsen og arbejdstiden. Det kan blandt andet være sådan noget som et fodboldhold, en løbeklub, badminton eller noget helt fjerde, alt efter hvad der er mest stemning for. Der er et utal af muligheder, og du kan næsten være sikker på, at der vil være opbakning omkring projektet.