DEL
Disse ting tager du for givet, når du indretter

Stil og indretning er to ting, der er begyndt at fylde utroligt meget for danskerne, når det kommer til deres hjem. Selvom det er blevet en passion for mange, er der nogle ting, som de fleste overser eller tager for givet, når de indretter. Nogle af disse ting vil vi komme ind på i det følgende.

Døre

Mange tror ikke, at dørene har en indflydelse på den samlede indretning, men her tager man fejl. Dørene bestemmer nemlig også, hvordan udtrykket i rummet er, og derfor skal du ikke bare vælge en tilfældig dør, når du indretter. Der findes et stort udvalg af indvendige døre, og det er derfor muligt at finde en, der passer helt perfekt ind i den indretning, som du havde tiltænkt. Du kan blandt andet finde sådan noget som skydedøre, franske døre, mere almindelige døre og meget mere.

Gulv og vægge

Noget helt andet, der bliver tager forgivet, er gulve og vægge i et rum. Disse to ting danner fundamentet for selve indretningen, og derfor er det utrolig vigtigt, at der bliver gjort nogle grundige overvejelser heromkring. Vil du gerne have et lyst rum, nytter det for eksempel ikke noget at have et meget mørkt gulv eller mørke vægge. Vil du til gengæld gerne have et rum, der emmer af hygge, bør du forsøge dig med lidt farve på væggene i stedet for at holde dig til det hvide.

Gardiner

En tredje ting, som mange glemmer, når de indretter, er at tage et kig på gardinerne. Selvom gardiner skal være funktionelle, skal de også være pæne. Gardiner, der ikke passer ind i indretningen, kan hurtigt komme til at ødelægge den stil, som du forsøger at etablere. Lad for eksempel være med at have persienner, hvis du gerne vil have en elegant indretning. På samme måde kan det også hurtigt komme til at se fjollet ud med lange, romantiske gardiner i en indretning, der stiler efter at være enkel og minimalistisk.